ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ


Οργίων

Ο οίνος αυτός προέρχεται από σταφύλια συμβαλλόμενων αμπελουργών της τοπικής ποικιλίας Μαυροδάφνη Κεφαλληνίας που καλλιεργούνται με παραδοσιακό τρόπο στην ζώνη της Μαυροδάφνης στην χερσόνησο της Παλικής με υψόμετρο από 50 - 150 μέτρα. Επίσης στη ζώνη αυτή υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις των εδαφικών τύπων από αργυλοασβεστώδη έως ασβεστολιθικά εδάφη με λοφώδεις και ημιορεινούς αμπελώνες κυπελλοειδούς μορφής και η ηλικία των αμπελώνων είναι πάνω από σαράντα έτη. Ενδιάμεσα των αμπελώνων παρεμβάλλονται ακαλλιέργητες εκτάσεις και ελαιώνες. Τα εδάφη είναι αργυλοασβεστώδη. Η καλλιέργειά τους είναι συμβατική. Ο τρύγος πραγματοποιείται στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Η οινοποιητική διαδικασία είναι βιοδυναμική και περιλαμβάνει μακρά εκχύλιση, ολοκλήρωση της αλκοολικής καθώς και της μηλογαλακτικής ζύμωσης με γηγενής ζύμες. Η παλαίωση γίνεται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια τύπου Allier περιεκτικότητας πεντακοσίων, τρακοσίων λίτρων και τύπου barrique για δώδεκα μήνες. Η εμφιάλωση δεν περιλαμβάνει άλλες επεξεργασίες. Ο παραγόμενος οίνος διαθέτει εξαιρετική πυκνότητα και βαφική ικανότητα αλλά και νόστιμες τανίνες. Ο χαρακτήρας είναι ρωμαλέος, οινώδης, με μακρά επίγευση που αναδίδει τα αρώματα ώριμων φρούτων του δάσους και τις επιρροές που έχει από βανίλια.


Μονάμπελες

Ο οίνος αυτός προέρχεται από βιολογικά σταφύλια της τοπικής ποικιλίας Μαυροδάφνη Κεφαλληνίας που καλλιεργούνται με βιοδυναμικό τρόπο σε κυπελλοειδείς αυτόριζους αμπελώνες. Η ηλικία των αμπελώνων ξεπερνά τα εβδομήντα έτη, το υψόμετρο είναι περίπου 250 μέτρα και η σύσταση του εδάφους είναι ασβεστολιθική (μαργαΐκός ασβεστόλιθος - μαλτεζόπλακα). Ο τρύγος λαμβάνει μέρος το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Η οινοποιητική διαδικασία είναι βιοδυναμική και περιλαμβάνει μακρά εκχύλιση, ολοκλήρωση της αλκοολικής και της μηλογαλακτικής ζύμωσης με γηγενείς ζύμες, παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια τύπου Allier πεντακοσίων λίτρων αλλά και σε δρύινο οινοποιητή τριών τόνων τουλάχιστον για δώδεκα μήνες. Η διαδικασία της εμφιάλωσης δεν περιλαμβάνει περεταίρω διαδικασίες. Ο παραγόμενος οίνος διαθέτει εξαιρετική πυκνότητα και βαφική ικανότητα. Ο χαρακτήρας είναι ρωμαλέος με αρώματα μπαχαρικών, ώριμων φρούτων και αίσθηση βανίλιας, έχει έντονο σώμα, η οξύτητά είναι αρκετά καλή με τραγανές νόστιμες τανίνες και μακρά επίγευση. Βιολογικός οίνος με πιστοποίηση Demeter.


Σύνοδος Bio

Ο οίνος αυτός προέρχεται από μία συνοινοποίηση βιολογικών σταφυλιών των τοπικών ποικιλιών, Μαυροδάφνη Κεφαλληνίας και Βοστυλίδι σε ποσοστό 83% Μαυροδάφνη και 17% Βοστιλίδι. Τα σταφύλια προέρχονται από ιδιόκτητο αμπελώνα ο οποίος καλλιεργείται με βιοδυναμικό τρόπο. Το υψόμετρο δεν ξεπερνά τα πενήντα μέτρα, ηλικία των αμπελώνων ανέρχεται στα 70 έτη και η σύσταση του εδάφους είναι μαργαΐκός ασβεστόλιθος. Ο τρύγος είναι όψιμος μετά τις 20 Σεπτεμβρίου. Η οινοποιητική διαδικασία περιλαμβάνει μακρά εκχύλιση και των δύο ποικιλιών μαζί, ολοκλήρωση της αλκοολικής και της μηλογαλακτικής ζύμωσης με γηγενείς ζύμες, σε γαλλικά βαρέλια τύπου Allier περιεκτικότητας πεντακοσίων και τριακοσίων λίτρων. Ακολουθεί  παλαίωση τουλάχιστον για δώδεκα μήνες.  Η εμφιάλωση πραγματοποιείται χωρίς επεξεργασίες. Το χρώμα είναι έντονο κόκκινο/μωβ, με αρωματικό χαρακτήρα κόκκινων φρούτων και ιδιαίτερα του μύρτιλου, η οξύτητά του είναι αρκετά ώριμη οι τανίνες είναι αρκετά καλοδουλεμένες και η επίγευση είναι αρκετά μεγάλη. Ο συγκεκριμένος οίνος διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.


Οίνος Ηδύς του Ηλίου

Ο οίνος αυτός προέρχεται απ’ την παραδοσιακή ποικιλία Μοσχάτος Κεφαλληνίας που καλλιεργείται στην περιοχή Κατωγή της Πάλλης και συγκαταλέγεται στην κατηγορία προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Το υψόμετρο των αμπελώνων είναι μικρότερο από πενήντα μέτρα και η ηλικία των αμπελώνων είναι μεγαλύτερη των εξήντα ετών. Η σύσταση του εδάφους είναι αργυλοασβεστώδης με γραμμική φύτευση σε κυπελλοειδές σχήμα. Χαρακτηριστική είναι η υψηλή υγρασία την περίοδο της ωρίμανσης κατά τις βραδινές ώρες (μαλάτσα).Για την δημιουργία αυτού του κρασιού χρησιμοποιούμε ώριμα υγιή σταφύλια τα οποία τρυγιούνται στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου και απλώνονται σε αλώνια κάτω απ’ τον ήλιο ώστε να αφυδατωθούν μερικώς. Στο παραγόμενο γλεύκος λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας σε σάκχαρα δεν ολοκληρώνεται η αλκοολική ζύμωση, η οποία σταματά με φυσικό τρόπο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αζύμωτα σάκχαρα. Το τελικό προϊόν είναι αποτέλεσμα παλαίωσης σε γαλλικά δρύινα βαρέλια περιεκτικότητας πεντακοσίων λίτρων. Ο αρωματικός χαρακτήρας θυμίζει αρώματα ξηρών φρούτων όπως σύκου και σταφίδας η οξύτητα είναι ισορροπημένη ο οίνος έχει ήπια γλυκιά γεύση με μακρά επίγευση. Στην περίοδο της Ενετοκρατίας στην Κεφαλονιά το κρασί αυτό ήταν περιώνυμο προϊόν του Ενετικού κράτους. Είναι ένας επιδόρπιος οίνος σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.


Ευφράνωρ

Αυτό το κρασί παράγεται από συνοινοποίση σταφυλιών των τοπικών ποικιλιών Μοσχατέλα και Βοστυλίδι της Κεφαλονιάς σε ποσοστό 70% Μοσχατέλα και 30% Βοστιλίδι τα οποία καλλιεργούνται βιοδυναμικά στην περιοχή της Κατωγής στη χερσόνησο της Παλλης. Ο τρύγος γίνεται στα τέλη Αυγούστου.Τα υψόμετρα δεν υπερβαίνουν τα 50 μέτρα, η ηλικία των αμπελώνων είναι μεγαλύτερη των εξήντα περίπου ετών και η σύσταση του εδάφους είναι αργυλοασβεστώδης. Η καλλιέργεια των αμπελώνων είναι συμβατική με πλούσια βλάστηση και με έντονη νυχτερινή υγρασία (μαλάτσα). Αυτή είναι μια ξηρή εκδοχή βιοδυναμικής οινοποίησης με γηγενείς ζύμες που δίνει το χαρακτηριστικό άρωμα της Μοσχατέλας αλλά και το έντονο σώμα του Βοστιλιδιού, με ισορροπημένη οξύτητα και μια μακρά επίγευση. Η ζύμωση και η ωρίμανση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με παραμονή σε φίνες λάσπες για 7 περίπου μήνες χωρίς προσθήκη συντηρητικών. Εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα. Βιολογικός οίνος με πιστοποίηση Demeter. 


Vino di Sasso

Ο οίνος αυτός προέρχεται από σταφύλια της τοπικής ποικιλίας Ρομπόλα Κεφαλληνίας, καλλιεργημένα στη ζώνη της Ρομπόλας και συγκαταλέγεται στους οίνους με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης. Το υψόμετρο κυμαίνεται από 650- 700 μέτρα και η ηλικία των αμπελώνων είναι περίπου τριάντα έτη. Το έδαφος στην συγκεκριμένη ποικιλία είναι το σημαντικό της χαρακτηριστικό. Ο κατακερματισμένος ασβεστόλιθος (lime stone) και οι ιδιαίτερες γενικά εδαφοκλιματικές συνθήκες με την μοναδική επίδραση του μεγάλου βουνού (Αίνος), σαν σύνολο συνθέτουν ένα μοναδικό αμπελοτόπι. Για να αποδοθεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας αυτού του κρασιού δανειστήκαμε την ονομασία του Άγγλου αρμοστή Napier που πρώτος το ονόμαζε Vino di Sasso όπου σημαίνει Κρασί Της Πέτρας. Απ’ την ευγενή αυτή ποικιλία παράγονται λευκά, αρωματικά κρασιά, υψηλής οξύτητας με λεπτά αρώματα ορυκτότητας (mineral). Τα αρωματικά χαρακτηριστικά αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Αρχικά προσδίδουν την αίσθηση φρεσκοκομμένων φρούτων όπως λεμονιού και άλλων εσπεριδοειδών αλλά και των ανθών τους ενώ μεταγενέστερα, (σε εμφιαλωμένα κρασιά δεύτερης και τρίτης χρονιάς)με την ύστερη ωρίμανση στη φιάλη αναδεικνύονται οι petrol εκδοχές του ασβεστολιθικού υπόβαθρου (terroir). Εκτός από την χαρακτηριστική του οξύτητα όπως προαναφέραμε το κρασί αναπτύσσει επίσης και μια μακριά επίγευση με το δυναμικό παλαίωσης του να ανέρχεται στα επτά έτη. Ο οίνος αυτός παράγεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Βιολογικός οίνος με πιστοποίηση Demeter.


Τσαούσι

Στην ορεινή περιοχή της Πάλλης Μονάμπελες καλλιεργείται βιοδυναμικά η τοπική ποικιλία Τσαούσι (κλώνος ζαχαροστάφυλο), σε αυτόριζους αμπελώνες ηλικίας άνω των 70 ετών. Η σύσταση του εδάφους είναι ασβεστολιθική με τον ορυκτό χαρακτήρα του μαργαΐκού ασβεστόλιθου ‘μαλτεζόπλακα’ και το υψόμετρό είναι περίπου 250 μέτρα. Η απόδοση των πρέμνων δεν υπερβαίνει τα 250 kg/στρέμμα. Ο τρύγος του πραγματοποιείται κατά την περίοδο 15-20 Αύγουστου Το αποτέλεσμα της βιοδυναμικής οινοποίησης είναι ένα αρωματικό κρασί με αρώματα λευκόσαρκων φρούτων με ισορροπημένη οξύτητα και ολοκληρωμένη επίγευση. Ζύμωση και παραμονή στις φίνες λάσπες για 7 περίπου μήνες. Δεν γίνονται προσθήκες συντηρητικών πριν και μετά την εμφιάλωση Διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Βιολογικός οίνος με πιστοποίηση Demeter.


Μεταγειτνίων Bio

Στο κτήμα της οικογένειας Σκλάβου στον Κεχριώνα της Πάλλης καλλιεργείται με ιδιαίτερη φροντίδα η  παραδοσιακή ποικιλία Βοστιλίδι. Ο αμπελώνας αποτελείται από αυτόριζα πρέμνα ηλικίας άνω των 90 ετών, σε κυπελλοειδή διαμόρφωση, με απόδοση 250 kg/στρέμμα και υψόμετρο μικρότερο των πενήντα μέτρων. Στον αμπελώνα και στην οινοποιητική διαδικασία εφαρμόζονται οι αρχές της Βιοδυναμικής μεθόδου καλλιέργειας η οποία αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας στο ιδιαίτερο περιβάλλον του κτήματος. Ο τρύγος πραγματοποιείται σχετικά όψιμα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου Ο παραγόμενος οίνος, χαρακτηρίζεται ως δυνατός πυρρός οίνος με πλούσιο σώμα και αρώματα που θυμίζουν ξερή σταφίδα. Η ζύμωση και η ωρίμανση γίνεται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια  Allier  500lt χωρίς προσθήκη συντηρητικών. Διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών και συνεχίζει μια οικογενειακή παράδοση 300 ετών. Βιολογικός οίνος με πιστοποίηση Demeter.


Alchymiste rose

Ο ροδίζων αυτός οίνος, προέρχεται από την συνοινοποίηση Μαυροδάφνης Κεφαλληνίας και Μοσχατέλας σε ποσοστά 50% Μαυροδάφνη και 50% Μοσχατέλα. Η καλλιέργεια που πραγματοποιείται είναι βιολογική και τα εδάφη των ποικιλιών είναι ασβεστολιθικά. Το υψόμετρο είναι περίπου 100 μέτρα και η ηλικία των αμπελώνων είναι πενήντα έτη. Ο τρύγος πραγματοποιείται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου και το παραγόμενο κρασί διαθέτει πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα, ισορροπημένη οξύτητα και ολοκληρωμένη επίγευση. Βιολογικός οίνος. 


Ζακυνθινό

Η τοπική αυτή ποικιλία καλλιεργείται στην περιοχή Ελιός της Νότιας Κεφαλληνίας. Κατάγεται από την Ζάκυνθο και εγκαταστάθηκε στην περιοχή από μοναχούς που ήρθαν στην περιοχή πριν από 400 έτη.
Το οροπέδιο του Ελιού-Πρόννων έχει νότιο δυτική έκθεση έδαφος άσβεστο αργιλοπηλώδες και ευρίσκεται σε άμεση επίδραση με τον ορεινό όγκο του Αίνου ο οποίος διαμορφώνει μια εξαιρετική συνθήκη για την ανάπτυξη της ποικιλίας αυτής. O τρύγος της ποικιλίας Ζακυνθινό πραγματοποιείται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Ο παραγόμενος οίνος, χαρακτηρίζεται από αρώματα ώριμων ροδάκινων με πλούσιο σώμα και ισορροπημένη οξύτητα. Η ζύμωση και η ωρίμανση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με παραμονή σε φίνες λάσπες για 7 περίπου μήνες χωρίς προσθήκη συντηρητικών. Εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα.


Λακομάτια

Ο οίνος αυτός προέρχεται από τα σταφύλια της ποικιλίας Ρομπόλα Κεφαλονιάς που καλλιεργούνται στον ιδιόκτητο αμπελώνα του κτήματος με της αρχές της βιοδυναμικής μεθόδου σε λοφώδες ασβεστολιθικό terrene με μεγάλες κλίσεις σε υψόμετρο από 500-550 μέτρα. Η περιοχή αυτή χαρακτηρίζεται ως ιδανική για την αμπελοκαλλιέργεια λόγω του σωστού προσανατολισμού της που δημιουργεί συνθήκες καλής αποστράγγισης του εδάφους με ταυτόχρονη γρήγορη μείωση της υγρασίας στις περιπτώσεις βροχής στη φυλλική επιφάνεια. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως η περιοχή Λακομάτια αποτελούσε ιστορικά μια από τις πιο ποιοτικές περιοχές στην ευρύτερη ζώνη της Ρομπόλας. Η οινοποίηση πραγματοποιείται βιοδυναμικά με ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης σε Foundre δεξαμενή 1500 lit με γηγενείς ζύμες και μακρά παραμονή με φίνες οινολάσπες χωρίς προσθήκη συντηρητικών πριν και μετά την εμφιάλωση αλλά επίσης χωρίς φιλτράρισμα. Ο οίνος αυτός χαρακτηρίζεται από την τυπικότητα του ασβεστόλιθου στον αρωματικό του χαρακτήρα αλλά και την οξύτητα που προσδίδεται στη γεύση σε συνδυασμό με ένα πλούσιο σώμα. Η επίγευση είναι μακριά και υφάλμυρη. Εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα. Διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών  Βιολογικός οίνος με πιστοποίηση Demeter.


Μοσχάτο Orange

Ο οίνος αυτός προέρχεται από την ποικιλία Μοσχάτο Κεφαλονιάς που καλλιεργείται βιδυναμικά στην περιοχή Βάτσα της Κατωγής με εδάφη αργιλοασβεστολιθικά και υψόμετρα περίπου 50 μέτρων. Ο τρύγος πραγματοποιείται στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Η οινοποίηση πραγματοποιείται με την μέθοδο skin contact δηλαδή παραμονή με τα στέμφυλα καθ’ όλη την διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης σε χαμηλή θερμοκρασία σε ανοξείδωτη δεξαμενή. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι μια ολοκλήρωση του έντονου αρωματικού χαρακτήρα του Μοσχάτου σε συνδυασμό με την αύξηση της πυκνότητας, του σώματος, της έντασης της οξύτητας, και της μακράς επίγευσης. Βιολογικός οίνος με πιστοποίηση Demeter.


Βοστιλίδι Orange

Το κρασί αυτό προέρχεται από την τοπική ποικιλία Βοστιλίδι από την περιοχή της Παλλικής από αυτόριζους βιοδυναμικούς αμπελώνες ηλικίας 75 ετών. Η τεχνική οινοποίησης είναι με την μέθοδο skin contact για όλη την διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης η οποία εξελίσσεται σε τσιμεντένια ωόσχημη δεξαμενή (concrete egg tank) 1700 λίτρων .Παραμονή με τις φίνες λάσπες όπου συντελείται και η μηλογαλακτική ζύμωση για ένα περίπου έτος. Ακολουθεί εμφιάλωση χωρίς φίλτρο. Η διαδικασία αυτή προσδίδει την αίσθηση του φρούτου και της φρεσκάδας στο κρασί, παράλληλα όμως με μια επιβλητική οξύτητα και μια τανική έξαρση δημιουργώντας ένα ρωμαλέο οίνο με μια μεγάλη επίγευση. 
Βιολογικός οίνος με πιστοποίηση Demeter.


Ζακυνθινό Orange

Το κρασί αυτό προέρχεται από την τοπική ποικιλία Ζακυνθινό που καλλιεργείται στην περιοχή Ελιός της Νότιας Κεφαλληνίας. Το οροπέδιο του Ελιού-Πρόννων έχει νότιο δυτική έκθεση έδαφος άσβεστο αργιλοπηλώδες και ευρίσκεται σε άμεση επίδραση με τον ορεινό όγκο του Αίνου. Η τεχνική οινοποίησης είναι με την μέθοδο skin contact για όλη την διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης η οποία εξελίσσεται σε τσιμεντένια ωόσχημη δεξαμενή (concrete egg tank) 1700 λίτρων .Παραμονή με τις φίνες λάσπες όπου συντελείται και η μηλογαλακτική ζύμωση για ένα περίπου έτος. Ακολουθεί εμφιάλωση χωρίς φίλτρο. Η διαδικασία της εκχύλισης προσδίδειέμφαση στην φρεσκάδα σε συνδυασμό με την οξύτητα και τις τανίνες και οδηγούν σε ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα ενός ολοκληρωμένου οίνου με μεγάλη επίγευση.